top of page

Tips zilveren juwelen reinigen:

Als het juweel enkel wat verkleuring vertoont, dan kan je het best een sopje maken met lauw water en zeep (bv. de "ouderwetse" bruine zeep). PAS OP: gebruik geen zeep die chemicaliën bevat.

Heeft het juweel een zwarte aanslag, dan kun je deze met een zilverpoetsdoek, speciaal voor juwelen, verwijderen. Dit is eigenlijk de veiligste manier om krassen te voorkomen of vermijden.

Je kan ook je zilveren juwelen schoonmaken door het juweel in kokend water te doen met een flinke schep soda. Let hier wel op om deze erna zeer goed te spoelen en af te drogen.

Echt of geen echt zilver?

Veel mensen denken dat als er een groene of zwarte schijn achterblijft na het dragen van een zilveren juweel het geen echt zilver is. Dit is niet waar.

Dit heeft namelijk te maken met het oxideren van het zilver. Een zilveren juweel bestaat veelal uit 92.5% Sterling Silver en 7,5% Koper, hoewel sommige juwelenmakers gebruik maken van een ander metaal om met het zilver te mengen.

Een juweel kan ook compleet zwart (of zelfs lichtjes groen) uitslaan door te dragen. Dit heeft dan te maken met de zuurtegraad van je lichaamszweet dat het juweel doet oxideren.​

Het kan ook zwart uitslaan door het niet te dragen. Dit is helemaal normaal.

 Gewoon even weer oppoetsen en het is weer klaar om te schitteren.

Als de onderlaag van het juweel roestkleurig wordt, ga er dan maar van uit dat het niet echt zilver is. Bij echt zilver wordt het juweel niet dof maar gaat het meer en meer blinken als je het draagt.

​Als je huiduitslag krijgt, kan dit wijzen op een allergie.

Nog andere vragen?  Contacteer me gerust.

 

 

 

bottom of page